Administrar

Portaveu del Grup Municipal del PSM-Entesa Nacionalista a l'Ajuntament

EL PSM PROPOSA DEDICAR LA NOVA PLAÇA AL GRAN ESCRIPTOR, DRAMATURG I CRONISTA LOCAL ALEXANDRE BALLESTER

sgallardo | 21 Desembre, 2010 23:56

El Grup Municipal del PSM a l'Ajuntament proposarà en el proper plenari ordinari de l'Ajuntament de sa Pobla, de dedicar la nova plaça oberta recentment a l'indret de Cas Rafal, al centre del poble, al gran escriptor, dramaturg i cronista local Alexandre Ballester i Moragues. Des del PSM consideram que és aquest ha de ser el primer acte de reconeixement per part del consistori a un dels seus fills més notables. Entre els destacats autors poblers, Alexandre Ballester ha estat el principal artífex de situar sa Pobla en el mapa de les lletres catalanes de la segona meitat del segle XX, fent-ne gala sempre i transmetent la seva "pobleritat" arreu dels Països Catalans. Així mateix Alexandre Ballester ha estat el cronista oficial d'aquesta vil·la des de 1968, les seves cròniques locals són d'una bellesa literària extraordinària, mostren un amor i estimació apassionada pel nostre poble, la segona meitat del segle XX a sa Pobla serà recordada, amb el pas del temps, sobre tot, gràcies i a través dels ulls i del cor d'Alexandre Ballester. En la seva figura de cronista, tanmateix com en tot allò que toca la seva ploma, Alexandre Balllester ha demostrat sempre la seva excelència al llarg de tots aquests anys. Igualment és reconeguda la seva faceta destacada de dinamitzador cultural i artístic, així com el seu bon ofici com a pintor.

Alexandre Ballester i Moragues, pobler de socarrel, nascut però accidentalment a Gavà, l'any 1933, a partir de la segona meitat dels anys 60, va desenvolupar una intensa activitat teatral al llarg de la qual ha obtingut premis de notable importància. Ha escrit 16 peces teatrals, de les que ha estrenat 12 a les Illes principalment. També ha ha cultivat la novel·la, la poesia o la narració curta. Pel que fa a la faceta com a articulista, destaquen les seves col·laboracions en diferents mitjans de comunicació locals amb escrits especialitzats en història, etnografia, hagiografia, festes populars i tradicions de les Balears. 

Entre la munió de premis, guardons i distincions obtingudes, n'hem de resaltar: Premi Ramon Llull 2005, Premi Bartomeu Oliver (Premis 31 de Desembre de l'OCB) 2009, Premi Ciutat de Palma, Premi Josep Maria de Segarra, Premi Mallorca, Premi Joan Santamaria, Premi Carles Lemos, Premi Teatre Principal, Premi Teatre Born de Ciutadella.

  Entre la seva prolífica obra cal remarcar especialment el seu vessant com a dramaturg, autor d'obres com Foc colgat, Jo i l'absent, Dins un gruix de vellut,Massa temps sense piano Fins al darrer mot , Siau benvingut,Un baül groc per a Nofre Taylor, Maria Magdalena o La penedida gramatical, Cap cap pla cap al cap del replà, L'única mort de Marta Cincinnati, Al caire de les campanes,La mort del Vienès

Comentaris

  1. molt bé!

    una molt bona idea, tant de bo que l'aproveu

    rafel | 24/12/2010, 15:43
  2. una altra proposta

    Es veritat que hi havia una altra proposta per part de l'obreria de Sant Antoni perque la plaça es digués Plaça de Sant Antoni? Des de quan una associació pot fer propostes al plenari? Gràcies.

    curios | 06/01/2011, 09:47
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS