Administrar

Portaveu del Grup Municipal del PSM-Entesa Nacionalista a l'Ajuntament

EL GRUP MUNICIPAL DEL PSM VOTA EN CONTRA DE DEDICAR UN CARRER A UN ANTIC CAP DE LA FALANGE LOCAL

sgallardo | 11 Novembre, 2010 17:29

En el darrer plenari ordinari de dia 3 de novembre, El Grup Municipal del PSM-EN de sa Pobla, a través del seu portaveu municipal i regidor Sebastià Gallardo, va votar contra la proposta del PSOE de dedicar un carrer al metge i antic cap de la falange local Bartomeu Siquier "de Cas Mestrés". En primer lloc s'ha de dir que varem rebre la proposta del Sr. Lluís Socías, regidor del PSOE, amb gran sorpresa, per inesperada. En segon terme i sense voler entrar en polèmica en torn dels mèrits del citat metge, és una proposta precipitada i amb poca fortuna, atès que pensam que al nostre poble hi ha una sèrie de personalitats molt destacades i que donen renom a sa Pobla arreu dels Països Catalans, ja sigui en el camp de les lletres, de la música, de la dinamització cultural en general, dels esports, etcetera..; i algunes d'elles són personatges vius, que haurien de ser reconegudes, considerant que a més a més i en tot cas, aquests tipus de propostes haurien de ser consensuades prèviament justament per evitar polèmiques, extrem que en aquesta ocasió no s'ha fet per part del regidor proposant, Sr. Socías.

Malgrat l'oposició del PSM, la proposta va sortir endavant en el darrer plenari, per 16 vots a favor i un en contra, el nostre. He de dir que per a mí simplement vaig votar en consciència; encara que el resultat de la votació fou de 16 a 1, crec que el PSM va fer el que havia de fer, en primer lloc perquè aquests tipus de propostes necessiten d'un previ consens entre tots els partits, o al manco, haver-ho intentat. I en aquesta ocasió, com he dit abans, la proposta és totalment precipitada. Com va dir el Sr. Socias, regidor del PSOE que va fer la proposta, la qüestió va sorgir en la inauguració del carrer dedicat al Sr. Joan Pizà una setmana abans, perquè un militant de l'agrupació local del PSOE va dir que trobava que el personatge es mereixia un carrer. Dit i fet. Però considero que això no és forma de governar el poble, ni d'establir un criteri coherent, i tal vegada les generacions futures ens ho poguin retreure. En segon lloc, crec que no és just que personalitats del nostre poble que han fet resaltar el nom de sa Pobla arreu dels Països Catalans, i també dins l'àmbit internacional, encara no ens haguem posat d'acord per fer-ne el reconeixement que mereixen, i en canvi, una proposta tan poc reflexionada s'hagi aprovat, quan a més encara tenim pendent l'aplicació del compliment de l'anomenada Llei de Memòria Històrica.  

Justament un dels darrers projectes en els que treballava quan em van destituir com a regidor de cultura era el de la preparació d'una proposta per al canvi de tres carrers del poble, en compliment de la Llei, a saber: El Carrer Doctor Gómez Ulla, El Carrer Calvo Sotelo i el Carrer General Marzo. Crec que aquests carrers haurien de canviar el seu nom per el d'algunes personalitats pobleres destacades, que n'hi ha, i que a més algunes d'elles es troben ben vives, i que per molts d'anys en poguem gaudir de la seva saviesa i companyia.

 

Comentaris

 1. vergonya!

  16 a 1?
  Al manco n'hi va haver un que va tenir vergonya.

  joana | 16/11/2010, 14:45
 2. film izle

  Al manco n'hi va haver un que va tenir vergonya.

  film izle | 03/12/2010, 20:27
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS