Administrar

Portaveu del Grup Municipal del PSM-Entesa Nacionalista a l'Ajuntament

EL TANATORI (II): EL PSM PREGA QUE ES LLEVI ELCRUCIFIX DE LA SALA D'ACTES

sgallardo | 09 Novembre, 2010 16:38

EL TANATORI ÉS MUNICIPAL, PAGAT PER TOTS, NO DE L’ESGLÉSIA. EL PSM PREGA QUE LLEVIN EL CRUCIFIX DE LA SALA D’ACTES. El dia de la inauguració el Batle va dir que la sala d’actes tenia la destinació de sala pluriconfesional, però el cert és que hi ha un "santcrist" de més de 2 metres d’alçada presidint la sala. Tal com està no sembla una instal·lació municipal, pagada per tots, sinó només per a ús d’una part. El tanatori ha de ser per a ús de tots, vivim en un estat aconfessional, si algú vol un crucifix o un altre símbol religiós o no en vol de cap casta, que el dugui i el torni llevar, però no està bé que hi hagi fix un símbol religiós de 2m d’alçada.

Sembla com si l’equip de govern (IXSP i PSOE) ens volgués dur 40 anys enrere, en això i en d’altres temes. Serà qüestió d’estil, esperam que al manco en això rectifiquin. Per això en el passat plenari ordinari de dia 3 de novembre el Grup Municipal del PSM va fer el prec al Batle de que procedeixi de forma immediata a la retirada d'aquest símbol religiós del tanatori municipal.

Com ja he dit, Si algú vol incorporar els símbols religiosos de les seves creences, és lliure i permès de fer-ho durant les cerimònies que puguin realitzar al tanatori, justament per aìxò hi és el tanatori, per a l'ús dels ciutadans en general (això sí esperam que sigui més tard que aviat, òbviament), i cadascú ha de poder exercir el seu dret a la llibertat religiosa i de culte, també al tanatori, per això qui vulgui dur un símbol religiós, que el porti, però que després el llevin, avui en dia amb els mitjans materials i tècnics que disposam això no és gens complicat.

Però el que no pot ser és que de forma constant hi hagi un simbol religiós en una instal·lació civil en un Estat aconfesional, perquè suposa una discriminació evident cap a una part important dels ciutadans d'aquest poble que també han pagat el tanatori amb els seus imposts. Per això, perquè el tanatori és una intal·lació municipal, de tots els ciutadans, també ho ha de ser dels qui no practiquen cap confessió religiosa, així com dels que en practiquen de minoritàries, ja siguin luterans o anglicans, musulmans, o de qualsevol credo.

Comentaris

 1. cricifix

  Crec que aquesta intervenció teva és una pixerada fora test, entre els espanyols que volen que desapareixi el català, ara els moros i els pseudoateus ens vulguin treure la fe que ens donaren els nostres avantpassats, recorda que en Jaume I ens va dur el català i la fe cristiana, a per cert Jesús era independentista i d'esquerres.

  Jaume I | 09/11/2010, 19:41
 2. cricifix? cirquifix?

  la veritat Jaume I, no sé qui és qui pixa fora de test aquí. Crec que un ajuntament que es diu democràtic s'hauria de comportar com a tal, i no com si encara visquès en Franco. I més un govern que diu que són "progres". En franco és mort. No volem tornar al passat.

  joana | 16/11/2010, 14:56
 3. cricifix

  Jo no he parlat per res d'aquest espanyol maliciós anomenat franco , sino den Jaume I i els nostres avantpassats.

  Jaume I | 19/11/2010, 09:06
 4. film izle

  la veritat Jaume I, no sé qui és qui pixa fora de test aquí. Crec que un ajuntament que es diu democràtic s'hauria de comportar com a tal, i no com si encara visquès en Franco. I més un govern que diu que són "progres". En franco és mort. No volem tornar al passat.

  film izle | 03/12/2010, 20:28
 5. crucifix

  Un ajuntament democràtic pot respetar la tradició cristiana d'aquesta terra, sense ser res den franco, per cert ven franco per mi, era l'anticrist.

  Jaume I | 07/12/2010, 23:30
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS