Administrar

Portaveu del Grup Municipal del PSM-Entesa Nacionalista a l'Ajuntament

ORDENANCES FISCALS 2011. EL PSM ARRIBA A UN ACORD AMB L'EQUIP DE GOVERN (IXSP-PSOE)

sgallardo | 22 Octubre, 2010 16:30

El PSM arriba a un acord amb l'equip de govern (IXSP i PSOE) de sa Pobla, sobre les ORDENANCES FISCALS PER AL 2011, aconseguint la congelació de diverses taxes i imposts per al 2011. El PSM-EN de sa Pobla, a través del seu portaveu municipal i regidor Sebastià Gallardo, ha arribat a un acord amb l'equip de govern de l'Ajuntament pobler, ara en minoria, format per IXSP i PSOE, per a la congelació de les taxes i diversos imposts per al 2011, a canvi del manteniment del tipus impositiu de l'IBI d'urbana per a 2011 en el 0'55. Des del PSM es considera que aquesta proposta s'ajusta a una política fiscal seriosa i responsable, que d'una banda, intenta no greujar excessivament les economies familiars, amb la congelació de taxes i imposts, i a la mateixa vegada assegura els ingressos municipals i el manteniment dels serveis ciutadans, amb el manteniment del tipus impositiu de l'IBI en el 0'55 %. Així mateix, aquest acord està en la direcció de la política d'oposició constructiva i en positiu que des del PSM hem mantingut des de que varem passar a l'oposició al consistori pobler. El que el PSM vol són polítiques assenyades i responsables, cercant els acords que es puguin arribar en aquesta línia. Finalment, des del PSM valoram positivament la voluntat d'arribar a acords en aquest punt des de l'equip de govern i especialment del Batle, Sr. Joan Comas, que han facilitat aquesta entesa amb el PSM.

Comentaris

 1. Re: ORDENANCES FISCALS 2011. EL PSM ARRIBA A UN ACORD AMB L'EQUIP DE GOVERN (IXSP-PSOE)

  Sebastià, això és pan para hoy y hambre para mañana. Amb el pla de sanejament que vareu aprovar quant tu eres en el govern, a partir del 2012 mos fiblaran a tots amb la pujada de taxes i imposts. Trob que els polítics hauríeu de tenir un poc més de perspectiva de futur, i deixar la demagògia a casa. Ara que venen eleccions i per agarrar uns quants vots, congelau les taxes, però després pot ser gros.

  pobler | 24/10/2010, 08:54
 2. t'equivoques o no has entès la proposta del psm

  hola pobler, crec que t'equivoques o no has entès gens la nostra proposta i l'acord al qual hem arribat. la nostra proposta va en el setntit contrari de la demagògia que tu dius i aposta per la perspectiva de futur. T'explico:

  - IBI d'urbana: Des del PSM donarem suport al manteniment del tipus impositiu de l'IBI d'urbana en el 0'55, que pretèn l'equip de govern, justament per que l'ajuntament pugui assegurar d'una banda, el compliment del pla de sanejament tal com estava previst i aprovat quan el psm formava part de l'equip de govern, i d'altra part, perque mirant amb perspectiva de futur elmanteniment del tipus de l'IBI assegura en el futur uns ingressos importants a les arques municipals, que compensen la caiguda d'ingressos extraordinaris de l'especulació urbanística, i que ajudarà l'Ajuntament a no dependre d'aquests ingressos.

  - Congelació de la resta de Taxes i Imposts: A canvi el PSM aconsegueix la congelació de la resta de taxes i Imposts, però no crec que en absolut sigui demagògia, sinó al contrari, prudència i una gestió assenyada, i un bon exemple el tens en les taxes

  Com bé saps, les taxes van dirigides a repercutir el cost d'un servei públic. No hi ha motiu que justifiqui una pujada de taxes pel 2011 quan l'IPC està a la pràctica prop del 0%. No pots pujar les taxes als ciutadans per recabtar més i justificar així una possible futura mala gestió dels recursos públics. l'obligació dels Ajuntaments sempre, però més en un moment de crisi com ara és gestionar bé i amb cura els doblers dels ciutadans. Crec que de cap manera podíem donar suport a la pujada de taxes i resta d'imposts, atès que amb el manteniment de l'IBI els ingressos de l'Ajuntament ja estan assegurats, tal com preveu el pla de sanejament, i d'altra banda no pots pujar ilimitadament els imposts i taxes als ciutadans perquè la gent està al límit.

  En conclusió, amb aquest acord: 1)d'una banda l'Ajuntament assegura per 2011 els ingressos de l'IBI, no volem que l'ajuntament faci fallida i no pugui pagar les factures ni les nòmines. Crec que diferim aquí de la proposta del PP, que proposava la rebaixa del tipus.

  2) Aconseguim a canvi, evitar que l'equip de govern pugi les taxes i resta d'imposts perquè seria injust i imprudent pujar més uns serveis que no augmenten de cost i pujar més imposts a unes economies familiars que estan en una situació delicada.

  Esper haver donat resposta a la teva inquietud. Una abraçada

  s. gallardo | 24/10/2010, 11:53
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS