Administrar

Portaveu del Grup Municipal del PSM-Entesa Nacionalista a l'Ajuntament

EL PSM PROPOSA RECUPERAR LA JUNTA DE PORTAVEUS MUNICIPALS

sgallardo | 05 Juny, 2010 19:40

En aquests moments cada cop més tensos i crispats a l'Ajuntament, des del PSM tal i com ja vam anunciar quan IXSP i PSOE van destituir-me i ens enviaren a l'oposició, la nostra decisió de fer una oposició constructiva i en positiu; estam convinçuts que és el que els nostres ciutadans volen i el que sa Pobla necessita: esma, sentit comú, cercar el diàleg i els acords, i iniciatives en positiu.

 Per això el passat 26 de maig vaig presentar, (com ja havíem anunciat en roda de premsa el dia 21 d'abril a sa Congregació), en nom del grup municipal del PSM-Entesa a l'Ajuntament, una moció per al proper plenari de la corporació en la que el PSM de sa Pobla insta al Batle a recuperar la Junta de Portaveus dels Grups Municipals.

La Junta de Portaveus dels Grups Municipals funciona a molts d'Ajuntaments, i malgrat no ser un órgan obligatori, està contemplat a la Llei de règim local de les Illes Balears. En tot cas és un òrgan deliberant, però que serveix, i molt, en les relacions institucionals entre partits i a l'Ajuntament per a la preparació de l'ordre del dia dels plenaris, com a òrgan d'informació i consulta al Batle, d'informació del Batle als diferents grups polítics, i en definitiva com a òrgan de diàleg en el que periòdicament els representants dels Grups Municipals s'han de seure, veure's les cares, i plantejar totes aquests temes ben importants per a la gestió municipal diària.

 En definitiva, parlant la gent s'entén (... o no, però al manco hi ha d'haver l'esforç). Per tant és un òrgan ben necessari a l'Ajuntament. I més en les actuals circumstàncies en que tenim un govern en minoria que necessita arribar a acords i a consensos per poder concloure la legislatura, o al manco això pensam des del PSM.

I la realitat és que els aconteixements ens dónen la raó i refermen la necessitat de convocar aquest òrgan. Si ja en els darrers mesos hem criticat la falta de diàleg i l'actitud autoritària del govern municipal, si ha es van produir fets molts greus en la convocatòria dels darrers plenaris, encara més en els darrers dies hem vist com l'equip de govern enlloc de canviar el "xip" com els hi demanava el nostre secretari general Biel Barceló no fa una quinzena, s'atrinxera a l'Ajuntament i es dedica a governar per "Decretassos" il·legals i sense parlar amb els grups de l'oposició, com el de la suposada baixada de sous dels membres del govern (essent un acte nul de ple dret, aquesta baixada no té cap valor si no va refrendada pel plenari de l'Ajuntament), i a preparar ordenances antibotellot també sense consensuar, per no parlar dels increïbles informes jurídics de l'expedient de la modificació del contracte del servei de recollida de fems (sí, aquell que diu que les vaques volen) etc... 

En definitiva, darrerement amb les desqualificacions i els insults del portaveu del PSOE cap al portaveu del PP, hem arribat a una situació insostenible d'insuts i desqualificacions entre partits que només augmenta la crispació i deteriora la imatge política dels diferents partits (evidentment dels partits que practiquen l'insult i la desqualificació com a eina política diària, és clar). Si justament per alguna cosa s'ha destacat el PSM en general, i el de sa Pobla en particular en aquesta legislatura i més en aquests moments difícils ha estat per mantenir la serenitat la compostura i una actitud respectuosa amb tothom malgrat les diferències. 

Per això pensam que no podem continuar per aquest camí, i obrim amb aquesta proposta de recuperar la Junta de Portaveus Municipals, una via sincera i oberta de diàleg amb la resta de partits i en benefici de tots els ciutadans. Esperam sincerament que sobre tot des de la Batlia (al cap i a la fi al Batle correspon assumir el lideratge del govern), no desaprofitin aquesta oportunitat i aprofitin l'envit que fa el PSM, ho feim sincerament i amb la millor voluntat.

Comentaris

 1. el decretazo

  Molt bona proposta Sebastià.
  Però això ja sembla el món al revés. Hauria de ser l'equip de govern, que recordem està en minoria, el que hauria de cercar el diàleg per tal d'arribar a acords amb els partits de l'oposició. I què fan? Tot el contrari. Com tu dius, s'atrinxeren i se dediquen a fer decretazos al marge de la llei. No entenc com no veuen que amb aquesta actitud, que no és d'ara, sinó que és des de sempre que han governat, podran arribar a algun lloc.
  Ahir dematí vaig penjar un article en el nostre bloc, "Política a sa Pobla" titulats "Els Deus Totpoderosos", que parla d'aquest decret de modificació de sous.

  Bel Comes | 06/06/2010, 07:04
 2. Gràcies

  Hola Bel, Gràcies.
  Sí, ja sabem que allò "que hauria de ser" és que el govern municipal intentàs cercar els acords i estan fent tot el contrari. Per això mateix, davant la irresponsabilitat, encara més nosaltres tenim una major responsabilitat envers els ciutadans de sa Pobla, i hem d'intentar fer propostes amb visió de futur i per l'interés general, atès que som representants dels ciutadans a l'Ajuntament, encara que és cert que sembla al mon al revès, però que ells no estiguin afrontant les seves responsabilitas amb visió de futur i amb responsabilitat pel comú del poble no vol dir que nosaltres haguem de perdre els papers, insistesc, encara més tenim l'obligació d'intentar avançar en positiu. Una abraçada.

  s. gallardo | 06/06/2010, 08:44
 3. bona feina i ànims

  Molt bona proposta. La veritat és que és una llàstima que no siguis tu el Batle, i no aquests que hi han quedat. També em sembla al·lucinant el que fa aquest senyor del PSOE, sempre insultant i amb aquestes formes tan prepotents. Ànims Sebastià, ho fas molt bé.

  Joana | 07/06/2010, 14:37
 4. Ànim

  Sebastià, la proposta és molt bona, però si no consensuaven res quan èrem al govern, manco ho faran ara. Nosaltres sempre una oposició constructiva, això no vol dir que quan haguem de pegar, tambè ho farem.Una besada

  Margalida Vidal | 08/06/2010, 11:19
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS