Administrar

Portaveu del Grup Municipal del PSM-Entesa Nacionalista a l'Ajuntament

PREOCUPACIÓ DAVANT EL RETRÀS EN EL PAGAMENT DE LES AJUDES ALS PAGESOS PELS MALS DEL TEMPORAL DE 2008

sgallardo | 05 Febrer, 2010 23:29

Des del PSM de sa Pobla volem expressar la nostra preocupació davant un fet que està abocant a un bon grapat de pagesos de sa Pobla a situacions realment complicades: a dia d'avui, hi ha molts pagesos que encara no han rebut la totalitat de les ajudes compromeses per la Conselleria d'Agricultura per fer front als mals derivats dels aiguats de desembre de 2008, vos en recordau del 15 de desembre de 2008, quan es van desbordar els torrents de búger i sant miquel i ses marjals varen quedar anegades i es va perdre una gran part de la collita tardana i també de la patata primerenca d'exportació?,  

Idò aleshores, amb molt d'encert la Conselleria d'Agricultura es va comprometre a aportar ajudes de 200 i 240€ per quartó respectivament als conreus afectats. El passat mes de desembre es varen començar a pagar aquestes ajudes, però encara ara són molts els pagesos que només han cobrat una part o que no han percebut res encara.

La realitat és que en l'actual conjuntura econòmica, els pagesos necessiten d'aquests doblers per tirar endavant la producció, en un moment de falta de liquidesa com el que vivim i més després d'una anyada tan dolenta per a sa Pobla, fins i tot la continuïtat d'algunes explotacions avui en dia està en perill. Aquest retràs en el pagament està afectant als productors poblers, i la veritat és que és ben urgent agilitzar el pagament d'aquestes ajudes. Des del PSM així ho hem posat en coneixement de la Conselleria d'Agricultura i esperam que es facin efectives ben aviat. En qualsevol cas hem d'estar del costat dels pagesos poblers i donarem suport i durem a terme aquelles mesures necessàries que puguin suposar un impuls per als pagesos

Ens ho volguem creure o no, la pagesia mallorquina, i sa Pobla no n'és una excepció, ho està passant molt malament, la realitat és que d'any en any cada vegada hi ha manco quarterades conrades, cada any hi ha manco pagesos censats, i la realitat és que la pagesia té un paper fonamental i imprescindible per al manteniment del territori i de l'equilibri de la nostra illa. Un altre dia parlarem de forma més estesa de polítiques estructurals que el camp pobler necessita, però ara de moment, és realment urgent a més de just i necessari agilitzar el pagament d'aquests doblers.

 

 

Comentaris

 1. Ajudes

  Sebastià, tens tota la raó.

  Pau | 10/02/2010, 23:14
 2. Ajudes

  Sebastià, les teves paraules són ben encertades, pareix que ja no hi ha doblers per ajudar la pagesia, els han gastat tots ajudant els bancs i els fabricants d'automòbils.

  Som jo | 11/02/2010, 20:17
 3. SS.SS

  El Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sa Pobla experimenta en aquests moments un notable número de baixes voluntàries del seu personal per mor de les precàries condicions laborals (contractuals i salarials), el que s'afegeix al clima de pressió per l'increment en el volum de feina, entre altres factors. Això té conseqüències directes sobre el servei que es dóna ja en l'actualitat, i perceptibles: tant pel que fa els usuaris com pel que fa a la resta de recursos interns -i externs- amb què es treballa. Davant aquesta situació -senzillament descrita-, l'equip de govern s'hauria de moure i proveir les places vacants. Al contrari, el que s'estat fent és deixar així literalment “penjada” la feina del personal per cobrir; això justament en época de crisi, és a dir justament en el moment de major augment del número de casos -com de la seva complexitat-, sense oblidar els usuaris ja habituals i la gent gran. La qualitat i el nombre de casos tractacs pel Servei -que hauria de ser la bandera de una Sala que es preocupa pel seu poble, més especialment en temps de crisi-, es veuen així directament perjudicades per la precarietat i la inestabilitat laboral.

  Cap senyal en l'horitzó que permeti preveure un canvi. Es desconeix si l'equip de govern ha pensat mai en fer una regularització de la plantilla o si hi ha qualsevol tipus de proposta per solventar o, al menys, suavitzar la dramàtica situació per part del propi Ajuntament o de l'oposició.

  P.S: Plantejo aquest problema als blogs poblers on això sigui possible

  problemes a SS.SS | 31/03/2010, 19:04
 4. Test, just a test

  Hello. And Bye.

  RodrigoSnign | 13/10/2018, 19:05
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS