Administrar

Portaveu del Grup Municipal del PSM-Entesa Nacionalista a l'Ajuntament

PREOCUPACIÓ DAVANT EL RETRÀS EN EL PAGAMENT DE LES AJUDES ALS PAGESOS PELS MALS DEL TEMPORAL DE 2008

sgallardo | 05 Febrer, 2010 23:29

Des del PSM de sa Pobla volem expressar la nostra preocupació davant un fet que està abocant a un bon grapat de pagesos de sa Pobla a situacions realment complicades: a dia d'avui, hi ha molts pagesos que encara no han rebut la totalitat de les ajudes compromeses per la Conselleria d'Agricultura per fer front als mals derivats dels aiguats de desembre de 2008, vos en recordau del 15 de desembre de 2008, quan es van desbordar els torrents de búger i sant miquel i ses marjals varen quedar anegades i es va perdre una gran part de la collita tardana i també de la patata primerenca d'exportació?,  

Idò aleshores, amb molt d'encert la Conselleria d'Agricultura es va comprometre a aportar ajudes de 200 i 240€ per quartó respectivament als conreus afectats. El passat mes de desembre es varen començar a pagar aquestes ajudes, però encara ara són molts els pagesos que només han cobrat una part o que no han percebut res encara.

La realitat és que en l'actual conjuntura econòmica, els pagesos necessiten d'aquests doblers per tirar endavant la producció, en un moment de falta de liquidesa com el que vivim i més després d'una anyada tan dolenta per a sa Pobla, fins i tot la continuïtat d'algunes explotacions avui en dia està en perill. Aquest retràs en el pagament està afectant als productors poblers, i la veritat és que és ben urgent agilitzar el pagament d'aquestes ajudes. Des del PSM així ho hem posat en coneixement de la Conselleria d'Agricultura i esperam que es facin efectives ben aviat. En qualsevol cas hem d'estar del costat dels pagesos poblers i donarem suport i durem a terme aquelles mesures necessàries que puguin suposar un impuls per als pagesos

Ens ho volguem creure o no, la pagesia mallorquina, i sa Pobla no n'és una excepció, ho està passant molt malament, la realitat és que d'any en any cada vegada hi ha manco quarterades conrades, cada any hi ha manco pagesos censats, i la realitat és que la pagesia té un paper fonamental i imprescindible per al manteniment del territori i de l'equilibri de la nostra illa. Un altre dia parlarem de forma més estesa de polítiques estructurals que el camp pobler necessita, però ara de moment, és realment urgent a més de just i necessari agilitzar el pagament d'aquests doblers.

 

 

EL SOPAR DEL FOGUERÓ

sgallardo | 03 Febrer, 2010 18:11

Ara que ja han acabat totes les celebracions santantonianes, i que ja han retornat del barri de Gràcia de Barcelona els expedicionaris de l'agrupació que varen anar a celebrar un altre any (i ja en van 18, l'enhorabona i admiració a n'en Toni Torrens per organitzar la festa i per impulsar la nostra cultura popular amb totes les activitats que fa) la festa de Sa Pobla a Gràcia, és un bon moment per a agraïr a totes les persones que varen col·laborar amb l'organització i montatge del fogueró de Sant Antoni del PSM de sa Pobla, un fogueró que s'està convertint en una tradició.

I evidentment a sa Pobla, la millor manera de mostrar aquest agraïment és un bon soparet, això és el que farem avui vespre, així que a més de fer feina, que sempre en feim, gaudirem també d'aquest petit homenatge merescut a tots els esforçats i esforçades militants per la seva feina. No dubteu que tots varen aportar el màxim, i qualcun i qualcuna va quedar ben esllomat/da de fer feina. En prova d'això vos deixo un petit testimoni gràfic, com podreu veure, sempre al capdavant na Margalida Vidal.

  

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS